Klassieke trap in bestaand huis
Loenen aan de Vecht

Klassieke trap

Voor een bestaand huis in Loenen aan de Vecht ontwierpen en maakten we deze klassieke trap, die past bij het landelijke karakter van het huis. De realisatie van deze trap was onderdeel van een grotere opdracht, waarbij we het totale interieur ontwierpen en realiseerden.

Trap in balans

We maakten de trap volledig op maat voor het huis. Dat was een zoektocht naar de juiste doorloophoogtes en de juiste positie van de bordessen, zodat de hoogte, diepte en lengte van de trap klopten. Immers, een trap die te stijl of te lui is, loopt niet fijn. Wij zorgden voor de juiste balans.

Gerookt eiken trap met bronslook leuning

We voerden de trap uit in gerookt eiken en behandelden het hout met olie. De rondingen in de treden geven een luxe uitstraling. Aan de muurzijde plaatsten we een stalenleuning in stripstaal met een bronslook-coating (afgestemd op de andere materialen en kleuren in het huis) en aangelaste leuningdragers. De leuningen lopen niet door tot op de bordessen.

Statige, uitnodigende trap

De eerste bloktrede valt helemaal terug in de gang en wordt dus bij de ruimte betrokken. Resultaat is een statige trap die uitnodigt om op te lopen. Door de poer in de bestaande muur begint de leuning wat verder. Bij de eerste etage valt de eerste trede juist weer tussen de muren, waardoor de trap niet te snel stijgt, maar juist ruim aanvoelt.

ALK  z6f1990 portret concept web vierkant Henk eigenaar

Ook een unieke trap in uw woning?

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom plannen we een eerste kennismaking op het moment dat u het beste uitkomt.