Klassiek-moderne trap in nieuwbouwhuis
Kruiningen

Eiken trap met gebogen trapbomen

Deze eiken trap met gebogen bomen is een eyecatcher in de hal. Een uitnodigende trap met klassieke uitstraling en strakke elementen. We ontwierpen de trap op basis van de kleurstellingen die de bewoners al hadden gekozen en die terugkeren in het totale interieur. De trap vormt daarmee één geheel.

Combinatie van klassiek én modern

Het ontwerp is een combinatie van klassiek en strak. De eiken treden zijn strak uitgevoerd, met weinig profilering. De eerste en tweede trede voerden we uit als bloktreden. Op de bloktrede plaatsten we de hoofdbaluster, met een diameter van 140 mm. We behandelden de trap met zwart beits en blanke lak. De leuning voerden we wél uit als een klassiek model, met ronde vormen. De gebogen trapbomen lopen uit van breed naar smal naar breed.

Balustrade en traphekjes

Vanaf de gang kijk je op de stalen spijlen van de balustrade op de eerste verdieping. In de balustrade zit een cirkel die terugkeert elders in het huis. De stalen spijlen hebben dezelfde behandeling gekregen als de stalen deuren. We plaatsten op twee plekken een traphek: op de buitenbomen én langs de vide op de eerste verdieping. De stalen spijlen van de hekken zijn gecoat in een bronskleur.

ALK  z6f1990 portret concept web vierkant Henk eigenaar

Ook een unieke trap in uw woning?

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom plannen we een eerste kennismaking op het moment dat u het beste uitkomt.