Project - Z-trap
Kootwijkerbroek

Zonder zichtbare verbindingen en bevestigingen

In een nieuwbouwhuis in Kootwijkerbroek ontwierpen we deze stijlvolle Z-trap met eiken treden en een warme sfeer. De bewoners wilden een trap zonder zichtbare verbindingen en bevestigingen. We verwerkten de draadconstructie daarom in de trede met draadeinden in de muur, zonder constructie daaronder.

Trap van gerookt eiken

De trap en de stootborden zijn van fijngestraald gerookt eiken. Door de behandeling met matte blanke lak blijft de natuurlijke kleur van het hout behouden. De treden zien er onder én boven hetzelfde uit. Dat is helemaal goed zichtbaar bij de trap die naar de zolder loopt.

Met glas en staal

De trap heeft een stalen leuning. De balustrades van de vides op de 1e en 2e verdieping zijn deels uitgevoerd met gehard en gelaagd veiligheidsglas van 21 mm dik. De glaspartij geleidt het natuurlijke licht verder naar binnen in de – vrij kleine – hal op de begane grond. Aan de open zijde van de trap is een dichte balustrade. De muurleuning is uitgevoerd in stripstaal met aangelaste leuningdragers. Aan de zijkant van de trap zitten wandspots, precies in lijn met de treden.

ALK  z6f1990 portret concept web vierkant Henk eigenaar

Ook een unieke trap in uw woning?

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom plannen we een eerste kennismaking op het moment dat u het beste uitkomt.