ALK  dsc6552 Prins Hendrikstraat 69a Alphen a d Rijn LR 6

Dichte trap met twee bordessen
Alphen aan den Rijn

ALK  dsc6678 Prins Hendrikstraat 69a Alphen a d Rijn LR 42

De perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek

In deze statige nieuwgebouwde villa heeft het ‘trappenhuis’ een centrale plaats. Vanuit zowel de keuken, woonkamer als ook de hoofdentree is elke verdieping van de woning gemakkelijk te benaderen.

Vanaf de kelder tot de bovenste etage vindt u snel uw weg door de woning. Naast het praktisch gebruiksgemak vervuld de trap bijna de rol van een kunstwerk, u ervaart er het vakmanschap in houtbewerking vanaf de eerst trede.

ALK  dsc6525 Prins Hendrikstraat 69a Alphen a d Rijn LR 2

Licht en leefcomfort

Vanaf de begane grond valt er op elke verdieping veel daglicht naar binnen. Dat geeft een hoog leefcomfort en de in lichte tinten gerealiseerde trappen met in chique blauw uitgevoerde loper stralen u tegemoet.

’s Avonds voorziet voldoende verlichting u van hetzelfde loopcomfort als overdag en doet de trappen met haar royale bordessen bijna nog sfeervoller aan.

ALK  dsc6676 Prins Hendrikstraat 69a Alphen a d Rijn LR 40

Samenwerking in ontwerp en realisatie

De architect van deze woning, Glasbergen Architectuur & Interieur, heeft een prachtig ontwerp neergelegd bij de opdrachtgever en de aannemer, Bouwbedrijf van de Vliert uit Ederveen.

Daarop hebben wij vanuit Altivello aangesloten met technisch advies. We zijn vervolgens verantwoordelijk geweest voor het bouwen en plaatsen van de volledige trap met de bordessen.

ALK  dsc6674 Prins Hendrikstraat 69a Alphen a d Rijn LR 38

Hoe is deze trap opgebouwd?

De basis vormt een eenheid van drie dichte trappen met daartussen twee bordessen. De bomen en de treden zijn uitgevoerd in beukenhout, duurzaam en warm in uitstraling. In de kelder betreedt u de trap via een vierkante bloktrede.

De omlijsting van de onder- en bovenkant op de bomen is uitgerust met het zogenaamde duivenjagersprofiel. De leuningdragers zijn voorzien van matzwart gespoten rozetten, ze geven de trap een modern tintje.

De leuningen zelf hebben het sleutelgat model en de onderkant van de trap is afgewerkt met een vlakke plaat. De traphekken met zwarte spijlen, gemonteerd op de binnenbomen en langs de vide, zorgen naast de functionele veiligheid ook voor een krachtige uitstraling. We noemen deze ‘model Grande Forge’.

ALK  z6f1990 portret concept web vierkant Henk eigenaar

Ook een unieke trap in uw woning?

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom plannen we een eerste kennismaking op het moment dat u het beste uitkomt.