ALK dsc7457 keuken Putten LR 25

Klantverhaal | Barend & Ellen
“De mannen van Altivello werken nauwkeurig, elk detail klopt”

In deze jaren ‘30 woning in Putten heeft Altivello een nieuwe keuken mogen realiseren. Bewoners Barend en Ellen hadden concrete wensen en ideeën, die Altivello tot leven heeft gebracht. Dit resulteerde in een exclusieve leefkeuken die aansluit bij de woning. “De keuken ziet er prachtig uit en het is ook nog eens een hele fijne plek om te koken of een bakje koffie te zetten.”
ALK dsc7472 keuken Putten LR 27

Persoonlijke aandacht bij Altivello

Sinds 1996 wonen Barend en Ellen in dit jaren ‘30 huis. “We wonen hier heel fijn, dus we hebben geen behoefte om te verhuizen. Maar we wilden wel heel graag een nieuwe keuken.” Via social media kwamen Barend en Ellen uit bij Altivello. De keukenfoto’s van Altivello spraken hen enorm aan. “Het plaatje was al genoeg om ons te overtuigen een afspraak te plannen bij Altivello. Het sprak ons aan omdat het niet standaard was. Altivello heeft een studio met prachtige ‘inspiratiekeukens’. Je zoekt geen standaard keuken uit, maar doet inspiratie op en gaat dan in gesprek om de keuken met Altivello samen te stellen. Zo voldoet de keuken precies aan jouw wensen. We hadden al gesprekken gehad bij andere bedrijven, maar daar was maatwerk op dit niveau niet mogelijk. De website straalt ook exclusiviteit uit. Uiteindelijk gaf de persoonlijke aanpak van Altivello de doorslag. Ze geven klanten persoonlijke aandacht en je bent absoluut geen nummer.” Gert adviseerde Barend en Ellen aan de hand van hun eigen wensen en ideeën. “Gert heeft passie voor het vak en een duidelijke visie. Uit de samenwerking met Altivello bleek dat zij de kenmerken hebben die wij belangrijk vinden: betrouwbaarheid, kwaliteit en vakmanschap.”

ALK dsc7410 keuken Putten LR 12

Concrete ideeën

Barend en Ellen hadden zelf al een concreet idee voor de keuken. Met deze visie kon Altivello aan de slag. “We wilden langere ramen, een kookeiland met koffiecorner, een kastenwand en deuren tot aan het plafond.” De wens was om een keuken met een rustige, warme uitstraling te realiseren. “Denk aan kasten zonder grepen en het kookeiland met het werkblad in zandtinten. In de kleurkeuze hebben we de verbinding gezocht met de rest van de woning. We hebben samen een werkblad uitgezocht bij Grillo. Er was veel keuze, we zijn uiteindelijk gegaan voor de ‘Crema Elegante gezoet’. Dat is een kwartsiet dat nauwelijks tot niet gevoelig is voor zuren. Het is dan geen probleem om bijvoorbeeld een glas wijn een nachtje te laten staan, want dit werkblad bevat geen kalk. “De kraan zou eerst messing worden, maar we hebben toch gekozen voor rvs. Die keuze is bewust gemaakt, omdat de kraan matcht met het Formani deurbeslag.” Dit resulteert in een exclusieve leefkeuken die aansluit bij de jaren ’30 woning. Precies zoals Barend en Ellen het voor ogen hadden, heeft Altivello de keuken gerealiseerd.

Nauwkeurige installatie

Een van de eyecatchers van deze keuken is het keukenblad. Medewerkers van Grillo hebben samen met twee Italiaanse specialisten het keukenblad erop getild. Barend vertelt: “Het verstek maken van het blad was een hele secure klus, die werd uitgevoerd door twee Italiaanse specialisten. Alles is heel precies verlijmd. De mannen van Altivello werken 100% nauwkeurig. Elk detail klopt. Zelfs de schroefgaten worden op de millimeter nauwkeurig geboord. De volledige installatie ging van een leien dakje; de keuken is in 3 dagen volledig geplaatst en geïnstalleerd.

Barend werkt in de installatiebranche en heeft de toevoer en elektriciteit zelf aangelegd. “Ik heb er 8 groepen bijgemaakt. De mannen van Altivello hebben alles vervolgens geïnstalleerd. Bij de schuur is een koekoek geplaatst, de afzuiging komt daar omhoog. We hebben geen filter nodig in de keuken, nu gaat ook het vocht direct naar buiten toe. Altivello denkt mee in zowel het esthetische als het functionele deel van de keuken. Zo ben je verzekerd van schoonheid én gebruiksgemak!”

ALK dsc7462 keuken Putten LR 26

"Alles klopt!"

De keuken voldoet precies aan de wensen van Barend en Ellen. Altivello heeft de visie die zij hadden, vertaald naar een warme keuken, waarin geleefd en gekookt kan worden. “De kleuren van de keuken sluiten perfect aan bij de bestaande woning. Hij is exact op maat gemaakt, hierdoor vormt de keuken echt een eenheid. De keuken ziet er prachtig uit en het is ook nog eens een hele fijne plek om te koken of een bakje koffie te zetten.”

 In dit project komt de expertisie, precisie en kwaliteit van Altivello naar voren. Altivello blinkt uit in het samenstellen van uw droomkeuken, maar kan ook uitstekend werken met al bestaande ideeën, zoals bij Barend en Ellen.

ALK dsc7451 keuken Putten LR 24
ALK dsc7334 keuken Putten LR 1
ALK dsc7440 keuken Putten LR 21
ALK dsc7510 keuken Putten LR 40

Specificaties van deze keuken:

 • Speciale greeplijst rondom de oven: de deuren links en rechts, boven en onder open je door middel van 1 greeplijst
 • Beige kleur
 • Verlichting up en down
 • Eiland wang / wand in verstek
 • Wijnklimaatkast voor de echte wijnliefhebber
 • De nieuwe RVS Front kraan van Quooker
 • Crema Elegante gezoet werkblad van Grillo
 • Ruime bar aan het kookeiland met verstevigd blad
 • Werkblad doorgevoerd in de koffiecorner

Ook een unieke keuken in uw woning?

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom plannen we een eerste kennismaking op het moment dat u het beste uitkomt.