High-end renovatie van oude gemeentehuis
Loenen aan de Vecht

Stijlvol woninginterieur

In opdracht van Clairz Interior Design waren we betrokken bij een grote renovatie van een woonhuis dat vroeger dienstdeed als gemeentehuis. We ontwierpen het interieur zelf, in nauwe samenwerking met de bewoners. Zij hadden in 2007 al eens een kast gekocht bij Altivello. Dat smaakte naar meer. Ze wilden graag één partij voor het totale interieur én de projectbegeleiding.

Royale keuken van allure

De keuken is een echte eyecatcher in het huis. De schappen en fronten zijn uitgevoerd in notenfineer en ingekaderd met . De achterwand van de keuken loopt door tot naar het plafond. Er is een royaal keukeneiland, een apart kookgedeelte en een apart gedeelte voor het bereiden van gerechten. Het werkblad is van marmer (Silver Roots uit Turkije), dat we in bookmatch opbouwden. De buitenste kasten zijn breder, in de linkerkast zit een grote koelkast. 

De keukenapparatuur is van Bora Professional, Liebherr, Miele, Siemens, Gaggenau, Quooker en Reginox. Koken wordt nóg leuker dankzij de speakers en woofers in plafond en kookeiland. Er is een aparte bar voor koffie en dranken. De bakapparatuur plaatsten we in de bijkeuken, uit het zicht.

Kroonluchter, haard en wijnkelder

Wie de hal inkomt, ziet direct de grote kroonluchter als stralend middelpunt. We maakten die in eigen werkplaats, met 12 mm aluminium buis en 72 dimbare lampen. Loop je door naar de woonkamer, dan zie je daar een sfeervolle doorkijkhaard, bekleed met marmer. Je ziet géén airco-unit, want die werkten we netjes weg. We realiseerden ook een wijnkelder.

Walk-in closets en (bad)meubels

Op de bovenverdieping bekleedden we de wasruimte. Hier ontwierpen we ook een walk-in closet, met een vlak front en een dun kader. Het bankje in de walk-in closet voerden we uit in Alphenberg Leer. De zoon heeft een eigen walk-in closet en een eigen badkamer. We ontwierpen, maakten en plaatsten ook de badmeubels. Voor het thuiskantoor ontwierpen en maakten we kasten en een bureau. Het bureaublad is gemaakt uit massief eiken uit één stuk.

Ook een uniek interior design in uw woning?

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom plannen we een eerste kennismaking op het moment dat u het beste uitkomt.