ALK dsc1463 interieur Middenbeemster LR 16

Complete inrichting leefgedeelte
Middenbeemster

ALK dsc1467 interieur Middenbeemster LR 17

Totale inrichting

In Middenbeemster mochten we deze klant helpen bij de totale inrichting van het leefgedeelte. De vloer vormt de basis van de woning, samen met de architect hebben de bewoners het interieur opgebouwd vanuit de vloer. Aanvankelijk kwamen ze bij ons voor de trap, maar door goed vertrouwen hebben ze ook een keuken, kastenwand (haard) en walk-in closet gekocht.

ALK dsc1495 interieur Middenbeemster LR 24

Luxe bordestrap in passende stijl

Van origine was de luxe bordes trap gedraaid. Wij hebben geadviseerd om de trap 180 graden te draaien, zodat je makkelijk de trap op komt en zo een logische looproute krijgt. Alle hoeken van de woning worden zo vanuit de trap logisch bereikbaar. Ook komt de trap zo ruimtetechnisch meer tot zijn recht. Er is dus goed nagedacht over de functionele en esthetische kant van de trap.

De eerste treden zijn uitgevoerd in 3 royale, vierkante bloktreden. Het eerste deel van de trap is dicht, het tweede deel vanaf het bordes is open zodat er een mooie lichtinval van boven is. Om deze reden is er ook glas toegepast bij de vide. De kleur van de trap is afgestemd op het overige interieur. De treden zijn uitgevoerd in massief eiken om de trap meer uitstraling te geven en zijn dikker dan de normale standaard trappen. De stalen muurleuningen sluiten weer aan bij de stalen deuren in de woning.

ALK dsc1400 interieur Middenbeemster LR 1

Lichtinval

De bewoners hebben vrij zicht over de weilanden van Middenbeemster, dit was een belangrijk aspect bij het indelen van de keuken. Er is veel licht in de keuken en het keukeneiland is zo gesitueerd dat dit goed zijn recht komt. Ook is er een gezellige koffiecorner gerealiseerd. Er is een open verbinding naar de eethoek en vanuit daar een doorloop naar de schuifpui, zodat er ook gemakkelijk buiten gegeten kan worden.

ALK dsc1474 interieur Middenbeemster LR 18

Haard en walk-in closet

In het hart van de ruimte is een luxe, grote houthaard geplaatst, waar volledig doorheen gekeken kan worden vanuit elke ruimte. Daarnaast is de gehele wand een wandmeubel geworden. In de ruimte sluit alles op elkaar; van de tv en kastjes tot de haard.

Ook de walk-in closet is gerealiseerd door ons. Al met al heeft Altivello een stevige rol gehad in de ruimtebenutting en het esthetische aansluiten en verbinden van alle interieurelementen.

ALK dsc1546 interieur Middenbeemster LR 37

Projectdetails

 • Fronten en stollen uitgevoerd in eiken fineer
 • Apparatuurwand en bar bruin/zwart gebeitst en gelakt
 • Onderkasten gespoten in grijs/beige dekkende kleur
 • Design greeplijst om de oven
 • Barblad verwerkt in hoek van keukeneiland
 • Apparatuurwand komt optisch gezien uit de wand, bovenin zit de meganische ventilatie weggewerkt. Deze functioneert ontzichtbaar door de sleuf in de bovenlijst.
 • Grote roomdivider haard met fiftdeur systeem van Spartherm en designsleuf voor convectie
 • Keramiek werkblad: Iseo Gris
 • Meubel met gepoedercoat blad, greeplijst en plint lopen rondom door voor zwevend effect
 • Miele: kookplaat met afzuiging, combi-stoomoven en warmhoudlade
 • Quooker: kraan
ALK dsc1615 interieur Middenbeemster LR 79
ALK dsc1605 interieur Middenbeemster LR 75
ALK dsc1412 interieur Middenbeemster LR 5
ALK dsc1456 interieur Middenbeemster LR 15
ALK dsc1552 interieur Middenbeemster LR 40

Ook een uniek interior design in uw woning?

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom plannen we een eerste kennismaking op het moment dat u het beste uitkomt.