ALK  dsc7495 keuken Putten LR 36

Marmer vs. keramiek: wat is het verschil? 
Materialen

Marmer en keramiek zijn beide populaire opties voor keukenbladen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee materialen? En welke is beter geschikt voor uw keuken? Altivello legt het uit.

De eigenschappen van marmer
Marmer is een natuursteen en wordt gekenmerkt door haar aders en unieke patronen. Een marmeren keukenblad is dan ook een prachtige aanvulling op elke keuken en geeft direct een luxe uitstraling. Marmer is echter wel een zeer poreus materiaal en kan daardoor gevoelig zijn voor vlekken, krassen en beschadigingen. Ook is marmer erg zuurgevoelig, het is daarom belangrijk om het blad goed te onderhouden en regelmatig te reinigen. Houd hier rekening mee wanneer de keuken intensief gebruikt wordt. 

De eigenschappen van keramiek
Een keramiek keukenblad is daarentegen gemaakt van geperste klei en is daardoor zeer hard en slijtvast. Het kan niet alleen tegen krassen en vlekken, maar is ook hittebestendig en kan dus goed tegen hete pannen. Ook is een keramisch aanrechtblad erg hygiënisch omdat het geen vuil of bacteriën vasthoudt. Een keramiek aanrechtblad kan bovendien in veel verschillende kleuren en patronen worden geproduceerd, waardoor u volop keuze hebt om een blad te kiezen dat past bij uw eigen smaak.

Project BABBET juni'23 keuken en living LR 20

Andere materialen
Naast marmer en keramiek, zijn er ook andere opties voor keukenbladen, zoals graniet en composiet. Granieten en composieten keukenbladen zijn vaak duurzamer en gemakkelijker in onderhoud dan marmeren bladen. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in de keuken, waar het blad vaak intensief wordt gebruikt. 

Wat kost marmer en keramiek?
Wanneer het aankomt op de prijs, zijn keramische werkbladen vaak goedkoper dan marmeren werkbladen. De prijs van een marmeren keukenblad is vaak afhankelijk van de grootte en de kwaliteit van het marmer. Een keramisch werkblad is vaak uniform geproduceerd en daardoor goedkoper. 

Kies een materiaal dat past bij uw behoefte en budget
Of u nu kiest voor een marmer of keramisch keukenblad, zorg ervoor dat u het juiste materiaal kiest voor uw behoeften en budget. Als u van een natuurlijk, luxe uitstraling houdt en bereid bent het blad goed te onderhouden, is een marmeren keukenblad een prachtige optie. Als u echter op zoek bent naar een duurzaam, hittebestendig, en goedkoper alternatief, dan is een keramisch aanrechtblad meer geschikt. 

De keuze is aan u, maar bij Altivello helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Neem daarom contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

Persoonlijk advies?

Ontvang persoonlijk advies van Gert Bouw, adviseur en interieurspecialist die heeft gespecialiseerd in het creëren van functionele en esthetische leefruimtes. Met een passie voor stijl, de mooiste materialen en ontwerpen. 

  • Deskundig advies: Gert biedt op maat gemaakt advies, waarbij uw wensen vertaalt worden naar unieke ontwerpen.

  • Maatwerk keukens: Van moderne strakke lijnen tot landelijke designs. 

  • Totaalinterieurs: De keuken is een onderdeel van het geheel. Het totaalinteireur is ons specialisme.

SHOWROOM

SHOWROOM (op afspraak)
De Spil 32
3774 SE Kootwijkerbroek

ATELIER | KANTOOR
Puurveenseweg 47
3774 PH Kootwijkerbroek

Contact

OPENINGSTIJDEN (op afspraak)
Maandag t/m vrijdag
09.30 - 17.30 uur


T (0342) 221 008
E info@altivello.nl

© 2022 Altivello   |   Privacyverklaring   |  Cookieverklaring  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden

een website van Treffend en Co.