ALK project Amsterdam LR 25

Chroom/RVS: de nieuwe interieurtrend van 2024
Trends

Een belangrijke interieurtrend in 2024 is de toepassing van chroom. Chroom wordt vaak verward met RVS (roestvrij staal) vanwege hun vergelijkbare uiterlijk en toepassingen. Tijd om uit te zoeken wat de verschillen zijn en welk materiaal het beste in jouw interieur past.

Woontrends van 2024
In 2024 staan er een aantal interieurtrends centraal, denk aan de kleur burgundy, het gebruik van tegeltjes en de toepassing van chroom. Waar voorheen meer gebruik gemaakt werd van goud in interieurs, maakt zilver/chroom nu juist haar entree. Chroom is gemakkelijk te verwerken in accessoires en details, zoals lampen, spiegels of vazen.

Het verschil tussen chroom en RVS
Chroom en RVS (roestvrij staal) worden vaak met elkaar vergeleken, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen beide materialen. Het belangrijkste verschil is hun samenstelling. Chroom is een metaal dat wordt gebruikt als coating om materialen te beschermen tegen corrosie en roest. Roestvrij staal is echter een legering van staal, chroom en andere metalen die de krachten en kwaliteiten van staal combineren met de corrosiebestendigheid van chroom. Hoewel chroom goedkoper en gemakkelijker te bewerken kan zijn, biedt roestvrij staal betere bescherming tegen roest en is het duurzamer en bestand tegen krassen en vlekken.

wasbak met quooker en chroom in keuken
ALK project Amsterdam LR 14

Welke kleuren passen bij chroom en rvs?
Chroom is een heldere, glanzende metaalkleur die een modern gevoel aan een ruimte kan geven. Wanneer je een ruimte toch warm wil doen aanvoelen, kan je chroom goed combineren met aardetinten, zoals beige, taupe of houttinten. Deze tinten zorgen voor een rustieke uitstraling die past bij de koude metaaltint. Om jouw interieur levendiger te maken, kunt u kiezen voor een fellere kleur, zoals rood of blauw. Wilt u de chroom-elementen er echt uit laten springen? Dan is een combinatie met zwart geschikt.

Welke chroom en rvs-details voor een modern interieur?
Je kunt chroom en rvs laten terugkomen in keukenapparatuur en meubels. Wanneer u deze materialen graag subtiel wilt verwerken in jouw interieur, kunt u kiezen voor chroom of rvs-accessoires of wanddecoratie. Zo creëert u een modern interieur, zonder grote of permanente veranderingen door te voeren.

Maatwerk interieur
Bij Altivello zorgen wij voor maatwerk interieur. We kunnen samen met u nadenken over de keuze tussen chroom en rvs elementen in uw interieur. Wij zorgen dat het geheel aansluit bij uw wensen.

Persoonlijk advies?

Ontvang persoonlijk advies van Gert Bouw, adviseur en interieurspecialist die heeft gespecialiseerd in het creëren van functionele en esthetische leefruimtes. Met een passie voor stijl, de mooiste materialen en ontwerpen. 

  • Deskundig advies: Gert biedt op maat gemaakt advies, waarbij uw wensen vertaalt worden naar unieke ontwerpen.

  • Maatwerk keukens: Van moderne strakke lijnen tot landelijke designs. 

  • Totaalinterieurs: De keuken is een onderdeel van het geheel. Het totaalinteireur is ons specialisme.

Veelgestelde vragen

Hoe houd ik mijn rvs-interieur meubels en accessoires schoon?

Het onderhouden van roestvrijstalen interieurmeubilair en accessoires is gemakkelijk en vereist weinig inspanning. Hier zijn een paar tips om je te helpen je rvs-interieur schoon te houden:

  1. Verwijder stof en vuil regelmatig met een zachte, vochtige doek.
  2. Gebruik een mild rvs-reinigingsmiddel om vlekken en vingerafdrukken te verwijderen.
  3. Gebruik nooit schurende of agressieve reinigingsmiddelen, zoals staalwol, zuren of chloor.
  4. Reinig altijd in de richting van de korrel van het roestvrij staal om krassen te voorkomen.
  5. Spoel het oppervlak af met water en droog het af met een schone doek.
  6. Gebruik indien nodig een rvs-polijstmiddel om glans te herstellen en de beschermende coating te behouden.

Dagelijks onderhoud en zachte reinigingsmiddelen zullen helpen voorkomen dat roestvrij staal dof wordt of beschadigd raakt. Met deze eenvoudige stappen blijft je rvs interieurmeubilair en accessoires er mooi en glanzend uitzien.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

SHOWROOM

SHOWROOM (op afspraak)
De Spil 32
3774 SE Kootwijkerbroek

ATELIER | KANTOOR
Puurveenseweg 47
3774 PH Kootwijkerbroek

Contact

OPENINGSTIJDEN (op afspraak)
Maandag t/m vrijdag
09.30 - 17.30 uur


T (0342) 221 008
E info@altivello.nl

© 2022 Altivello   |   Privacyverklaring   |  Cookieverklaring  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden

een website van Treffend en Co.